Zwembad Boerhaavebad Haarlem

In de zomer van 2018 hebben wij samen met Hellebrekers Technieken een ingrijpende technische renovatie uitgevoerd die het zwembad duurzamer maakt. Hierbij zijn onder meer het luchtbehandelingssysteem, de verlichting en de plafondplaten vernieuwd. De bestaande ketels zijn gereviseerd en een groot deel van de pompen zijn vervangen door een energiezuinige uitvoering.

Door de goede ervaringen met ons regelsysteem in zwembad De Planeet was het voor de technische dienst van SRO eigenlijk een kleine stap om hun voorkeur uit te spreken over de regeltechniek bij Boerhaavebad. De keuze voor HCS Building Automation was door SRO dan ook snel gemaakt. Naast dat de gehele regeltechniek vervangen zou moeten worden is er ook voor gekozen om de regelkast te vernieuwen. Het verwijderen van de bestaande regelkast (coderen van kabels) en het  opnieuw plaatsen en aansluiten van de nieuwe regelkast was tevens onderdeel van onze werkzaamheden.

Daar er twee compleet nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst werden is ook het bekabelen van deze nieuwe onderdelen aan HCS Building Automation toevertrouwd. Door een goede onderlinge communicatie en samenwerking hebben wij samen met Hellebrekers Technieken in een kort tijdsbestek van vier weken, een prima klus afgeleverd.

De 194 in- en uitgangen, verdeeld over 2 ketelregelingen, 4 cv groepen, 5 TSA regelingen, 1 warmwatervoorziening, 5 luchtbehandelingsgroepen en diverse afzuigventilatoren zijn ondergebracht in een netwerk aan regelsystemen die vanaf 1 centraal punt zowel via de web omgeving als met behulp van een beheer APP te beheren zijn.

Naast zwembad De Planeet heeft SRO (Dienst Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen) ook het regeltechnische onderhoud van zwembad Boerhaavebad aan de goede handen van HCS Building Automation toevertrouwd.