Vervangen oude regeltechniek AQUON leiden

HCS Building Automation heeft van Heijmans Utiliteit een mooie opdracht mogen ontvangen voor het updaten van de bestaande regeltechniek bij AQUON te Leiden.

AQUON, een onderzoek en advies partner voor de negen waterschappen en heemraden in Midden- en Zuid-Nederland, gemeenten, overheid en bedrijven voor water gerelateerde zaken.

Samen met Casper Meinders van Draaijer+Partners, Jamal Karraz, Eric van Hunnik en Johan Beekers van Heijmans Utiliteit is in een aantal sessies een stappenplan gemaakt om de continuïteit van de laboratoriums en de onderzoeksruimtes te garanderen.

Aan HCS Building Automation is gevraagd om de regeltechniek in huidige regelkast te upgraden. Om de bedrijfszekerheid van de installaties voor de komende jaren te garanderen worden alle componenten die voor verstoringen kunnen zorgen verwijderd en/of vervangen.

 

Daarnaast wordt de ‘oude’ regelaar, een HCSystem 700 uit 1994 vervangen. Ondanks dat deze regelaar tot op heden zonder problemen heeft gefunctioneerd, was de klant van mening om over te stappen naar de huidige generatie de HCS 6200 regelaar.

De down tijd van de laboratoriums moeten tot een minimum beperkt worden. Natuurlijk gaan wij wel garanderen dat de installatie na de ombouw weer vlekkeloos functioneert.

In samenwerking met Heijmans Utiliteit is een plan gemaakt om zoveel mogelijk werkzaamheden en engineering vooraf te verzorgen. Alleen op deze manier kan, binnen de gestelde tijd, de installatie omgebouwd en weer volledig getest zijn zodat de laboratorium weer veilig kunnen functioneren.

 

Uiteraard worden de systemen de komende maanden door HCS Building Automation intensief gemonitord en bewaakt zodat de medewerkers bij AQUON veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.