Tuincentrum Overvecht Vleuten

Net als zijn voorgangers in Schagen, Zuidoostbeemster, Obdam, Zaandam e.a. krijgt ook locatie Vleuten binnenkort een complete make-over.

 

Zo zal er een tuincafé komen waar u als klant even kunt bijkomen van het shoppen en een lekker kopje koffie kunt nuttigen met een hartige hap.

Daar waar Polytechniek B.V. de hydraulische installatie heeft aanpast aan de nieuwe indeling is
HCS Building Automation verantwoordelijk voor de regeling van de diverse afdelingen.

Het gebruik van deze afdelingen zijn in de software flexibel aangebracht, zodat de indeling in de toekomst eenvoudig aangepast kan worden.

Zo moet de afdeling buitenplanten niet te warm worden, want dat is slecht voor de groei van de planten, maar de temperatuur op de afdeling kamerplanten daarentegen dient warmer te zijn. En dan is daar nog het tuincafé, daar zorgen wij voor een aangename verblijf temperatuur.

Omdat ook het “weer” invloed kan uitoefenen op de binnentemperatuur is elke vestiging voorzien van een weerstation. Hiermee wordt de windsnelheid, windrichting, temperatuur en zonintensiteit gemeten, zodat de ramen en schermen optimaal gebruikt kunnen worden. En op deze manier kunnen de ramen aan de luwzijde open aangestuurd worden en die aan de windzijde dicht gestuurd, om te voorkomen dat deze beschadigd worden door de wind.

Door het aansturen van ketels, heaters, schermen en/of raamsecties zorgt HCS Building Automation ervoor dat op elke afdeling de gewenste temperatuur op een duurzame manier gerealiseerd wordt.