Koninklijk Conservatorium Brussel

Het koninklijk conservatorium Brussel heeft haar analoge installatie om laten zetten naar een volledig webbased gebouwbeheersysteem. Dit onderdeel van de Erasmushogeschool Brussel heeft in haar campus “Campus Dansaert Bloemenhof” al jaren goede ervaringen met de regeling van HCS Building Automation. De keuze om bij vervanging wederom te kiezen voor de producten van HCS was dan ook snel gemaakt!

De installatie bestond uit drie verschillende stookplaatsen waar nagenoeg geen regeling aanwezig was, laat staan de mogelijkheid tot communiceren op afstand met de installatie. Met de nieuwe regelaars van HCS Building Automation krijgt de beheerder volledig inzicht in de totale regeling van zijn installaties.

Ook de luchtbehandelingskast, welke is voorzien van eigen regeling, werd gekoppeld aan de HCS 3000 serie regelaar.

Op verzoek van de klant heeft HCS Building Automation alle werkzaamheden in eigenbeheer uitgevoerd. Dus zorgde HCS Building Automation ervoor dat de regelkasten onderling met elkaar kunnen communiceren via een UTP netwerk en werd er in één stookruimte een nieuwe regelkast geplaatst en volledig aangesloten. Ook werden er extra ruimtetemperatuursensoren geplaatst en bekabeld, zodat de gebruiker nog meer inzicht krijgt van het klimaat in zijn gebouw.