Het nut van een 0-beurt.

U krijgt als installateur een installatie in onderhoud waar de gebruiker niet te spreken is over uw voorganger. De eindgebruiker vond dat het gasverbruik van zijn installatie aan de hoge kant was. Dan is vaak het eerste voorstel “vervang de regeltechniek”.

Zo niet door Groen & Aldenkamp Installatietechnieken, zij hebben eerst ons laten komen voor een korte inzage in de regeltechniek. Uit dit rapport was 1 van de aanbevelingen “laat eerst een 0-beurt uit voeren”. En zo gezegd zo gedaan.

 

Na de 0-beurt was al snel duidelijk dat de vorige installateur grote steken had laten vallen, defecte buitenopnemers die

steeds een te hoge warmtevraag bleven geven, kloktijden die meer dan 24 uur van de werkelijkheid verschilden e.a.

Uiteindelijk is, zelfs met regelaars met een leeftijd van 14 en 19 jaar oud, de installatie in goede handen achtergelaten.

En na deze 0-beurt maken wij een eindrapportage waarin alle gebreken overschreven worden. Sommige problemen worden ter plekke opgelost en andere, gezien de omvang, als aanbeveling opgenomen in het rapport.

Dit rapport wordt met de klant via een evaluatie gesprek door genomen om te kijken wat de volgende stappen zou moeten zijn.