Controle op uw energieverbruik

Laat uw installatieonderdelen op de juiste manier samenwerken

Wanneer u denkt aan “verduurzaming” zal uw aandacht misschien niet direct uitgaan naar de DDC-regeltechniek.

Warmtepompen, hoog rendement ketels, caldameg verwarmingssystemen, zonnepanelen, laagtemperatuur installaties, daarmee wordt toch verduurzaming gerealiseerd?

Ja, dat zijn essentiële onderdelen, maar vergeet de coach ook niet. Wie moet ervoor zorgen dat deze installatieonderdelen goed op elkaar ingespeeld zijn, zodat het maximale rendement uit uw verduurzaming gehaald wordt?

 

Daarvoor heeft HCS Building Automation de oplossing, met onze HCS 6000 serie wordt uw installatie optimaal aangestuurd. Daarnaast krijgt u inzicht in uw installatie, zo is de registratie van alle temperaturen en sturingen voor 14 maanden via de regelaar opvraagbaar.

Storingen kunnen worden doorgemeld naar uw installateur, maar ook naar u, zodat u ten alle tijden controle blijft houden op de gezondheid van uw installatie.

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met dit soort installaties. Zo hebben wij de regeltechniek voor de projecten, de Billitonflat te Vlaardingen, een appartementencomplex aan de Amsterdamseweg te Arnhem, Teylerplein en Costa Del Sol te Haarlem, 5 flatgebouwen aan de Graan voor Visch te Hoofddorp e.a. mogen verzorgen.

    

 

‘Wij hebben nog een “ouderwetse” stookruimte met ketels!’ Wat kunt u dan voor ons betekenen?

VVE’s met een centrale stookruimte kunnen tot 10% energie besparen. Hoe? Daarvoor moeten wij eerst naar het probleem kijken.

Een flat gebouw heeft veel gebruikers met elk hun eigen temperatuur gedrag, en hoe stem je daar de warmtelevering op af?

Je zou van elke bewoner afzonderlijk graag willen weten of hij/zij warmte nodig heeft of niet. Kan dit? Ja!

Hoe dan hoor ik u vragen.
Door uw GBS te koppelen aan de radiografische radiatormeters in het complex van Techem Energy Services Nederland. Hiermee kan de aanvoertemperatuur maximaal worden afgestemd op de warmtebehoefte van de bewoners.

HCS Building Automation heeft samen met Techem Energy Services Nederland deze manier van aansturen al gerealiseerd in een woonflat Biesbosch te Amstelveen.

https://www.techem.nl/woningbouw-beheer-vve/energiebespaarsysteem.html

Als de aanvoertemperatuur 1 graad naar beneden kan worden bijgesteld, levert dit al snel een kostenbesparing op van € 70 per woning per jaar.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem even contact met ons op +31(182) 232 655.