Caldameg Verwarmingssysteem de snelle energietransitie?

Een warmtepomp die een watertemperatuur kan halen van 80 oC, ongeacht de buitentemperatuur.

Het is daarom geschikt voor alle verwarmingssystemen. De eerste generatie warmtepompen halen geen hogere watertemperatuur dan 50 oC, hierdoor kunnen ze alleen gebruikt worden voor lage temperatuur verwarming. Maar als er 80 oC gehaald kan worden kan elke installatie gelijk van het gas af. Het systeem kan in combinatie met enkele gunstig gelegen zonnepanelen energieneutraal zijn.

Samen met Global-E-Systems te Dordrecht hebben wij inmiddels al een aantal projecten mogen uitvoeren met dit nieuwe verwarmingssysteem, waaronder Billiton flat te Vlaardingen.

CO2 warmtepomp

Het energieverbruik van deze CO2 warmtepomp is gering en in combinatie met enkele zonnepanelen kunt u uw woning al volledig energieneutraal maken. En omdat de warmtepomp in staat is om bij elke buitentemperatuur 80 oC te maken, is het een serieuze optie voor de cv ketel vervangingsmarkt.

Het Caldameg verwarmingssysteem bestaat uit een zeer efficiënte 4,5 kW CO2 lucht/water warmtepomp in combinatie met een PCM buffervat van 264 liter.

 

 

 

 

 

 

PCM buffervat

In het buffervat bevinden zich Phase Change Materials (PCM), dit zijn materialen waarvan de faseverandering (van vast naar vloeibaar en andersom) wordt gebruikt om warmte op te slaan en af te staan. Deze, in de PCM’s, opgeslagen warmte kan later gebruikt worden voor warm tapwater en centrale verwarming.

Als het materiaal warmte opneemt, smelt het en absorbeert het warmte uit de omgeving. Bij het stollen van het materiaal komt geabsorbeerde warmte weer vrij en kan het gebruikt worden.

PCM’s zijn in staat om meer energie op te slaan dan water. De effectieve inhoud van een buffervat van 264 liter wordt hierdoor verhoogt naar wel 1000 liter, omdat de PCM’s van fase veranderen.

 

Regeltechniek

HCS Building Automation communiceert op modbus met deze warmtepompen en kan op die manier deze warmteopwekking eenvoudig integreren met de rest van de installatie.

Het tijdstip van laden en ontladen van de buffervaten is een onderdeel wat proefondervindelijk in de praktijk onderzocht moet worden. Om deze reden is er in de softwarematige een mogelijkheid aangebracht waarmee de klant eenvoudig (via de web omgeving) kan aangeven bij welk buffervat de installatie moet worden geladen dan wel ontladen.

Voor een gesprek of een offerte kunt u het beste contact opnemen met:
Boonstoppel Engineering
Kelvinring 22a, 2952 BG Alblasserdam
Arjan Boonstoppel
Mobiel: +31(6)53394511
Kantoor: +31(78)6931222